SİZİ ARAYALIM  
Your Future , Our Concern

Amerika'da Lise Okumak

AMERİKA LİSE DEĞİŞİM PROGRAMI

Amerika Hakkında

Amerika Birleşik Devletleri, 50 eyaletten ve 1 federal bölgeden oluşur. 4 Temmuz 1776’da kurulan Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington DC’dir. Ülkenin para birimi ABD Doları’dır. İngilizce konuşulan Amerika’da federal seviyede remi bir dil yoktur. 380 milyon nüfusu olan Amerika; Rusya, Çin ve Kanada’nın ardından yüz ölçümü bakımından dünyanın en büyük 4. ülkesidir. Amerika’nın komşuları kuzeyden Kanada, güneyden Meksika’dır.

Amerika’da Eğitim Sistemi
Amerika’da 6 yaşındaki bir çocuk ilkokula başlar ve 5 sene eğitim gördükten sonra 9. sınıfa kadar ortaokula gider. Ortaokuldan mezun olan öğrenci 12. sınıfa kadar lisede eğitim görür ve ardından üniversiteye başlar. Amerika’da eğitim 16 yaşına kadar zorunludur. Her eyalet kendi müfredatını uygular. Amerika’da eğitim genellikle öğrencileri araştırmaya yönlendirip sınıfta tartışarak doğruyu bulmak üzerinedir. Böylelikle öğrenciler derste öğretmenine sorular sorarak, konular hakkında fikirlerini beyan ederek aktif bir şekilde dersin içerisinde yer almaktadır.

Amerika’da Lise Eğitimi
Amerika’da liseler Akademik ve Mesleki Liseler olarak 2’ye ayrılır. Bunlar devlet liseleri ve özel liseler şeklindedir. Türkiye’de de olduğu gibi 9. sınıfta başlayan lise hayatı 12. sınıfta sona ermektedir. Öğrenciler 11. sınıfa geldiklerinde üniversitede ne okumak istediklerini seçerler ve ona göre eğitim alırlar. İsteyen öğrenci devlet destekli veya özel olan 2 yıllık meslek yüksek okullarına kayıt olup iş hayatına daha erken girerken isteyen öğrenci de üniversiteye başvuruda bulunup 4 yıl okumayı tercih edebiliyor.Amerika’da Lise Değişim Programı
Amerika’da yüksek öğretim hayatına başlamak isteyen ya da kaliteli eğitim alarak İngilizce dil sorununu tamamen kökünden kazımak isteyen kişiler için oldukça ideal olan bu program kapsamında öğrenciler dilerse 1 yarıyıl veya 1 akademik yıl boyunca Amerika’nın devlet liselerinde eğitim alabiliyorlar. Öğrencilerin bu değişim programı kapsamında maalesef eyalet ve bölge seçme hakkı bulunmuyor ve öğrencilerin yerleştirmeleri Advice Yurtdışı Eğitim’in Amerika hükümeti adına çalışan iş ortaklıkları tarafından gerçekleştiriliyor ve öğrenciler eğitim süreleri boyunca host family denilen gönüllü aile yanlarında konaklıyorlar.
Amerika’da lise değişim programına katılmak isteyen ancak bölge veya eyalet seçmek isteyen öğrenciler için ise Amerikan Özel Liselerine yapılacak lise değişim programı olmaktadır. Bu program kapsamında öğrenciler Amerika’da özel liselere yerleşirlerken bir yandan da gönüllü aile yanlarında konaklıyorlar.
Bu programa katılacak öğrenciler lise son sınıfı Amerika’da bitirmesi takdirinde Amerika’dan lise diploması alma hakkı elde eder ve bu diploma Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da kabul görmek ile birlikte Amerikan Üniversitelerine giriş için oldukça avantaj sağlamaktadır. Amerika’da eğitim Ağustos ve Eylül aylarında başlar Mayıs ve Haziran aylarında sona erer.

Amerika’da Lise Okumanın Avantajları Nelerdir?

  • Akademik eğitim dışında alacağınız İngilizce eğitimi ile üst seviyede İngilizce konuşabilme yetisi el edersiniz
  • Amerika’da üniversite okumak adına büyük şans yakalarsınız
  • Amerikan kültürünü daha iyi tanırsınız
  • Erken yaşta yurt dışı tecrübesi edinmiş olursunuz

Programa Katılım Koşulları

  • 14-18 yaş arasında olmak
  • Kendi ayakları üzerinde durabileceğine inanmak ve özgüvenli olmak
  • Association of Language Testers in Europe (ALTE) sınavından minimum 212 puan almak ( Sınav Organizasyonu Advice Yurtdışı Eğitim tarafından yapılmaktadır)
  • Not ortalaması en az 65 olmak

Konaklama

Lise değişim programlarında öğrenciler gönüllü ailelerin yanında kalırlarken, Özel Amerikan liselerinde eğitim alacak öğrenciler okulların türlerine bağlı olmak ile birlikte okul yurdu, özel yurt gibi konaklama seçeneklerinde de kalabilmektedirler.
 

CATS Academy Boston
CATS Academy Boston
Fairmont Prep Academy
Fairmont Prep Academy
 Lee Academy
Lee Academy
Ribet Academy
Ribet Academy
The Macduffie School
The Macduffie School
Washington Academy
Washington Academy