sliderslider

Work and Travel 2020 Süreci Hakkında Bilgilendirme

Work and Travel 2020 Süreci Hakkında Bilgilendirme | Advicey

Değerli öğrencilerimiz, sizler gibi bizlerde sürekli değişen gündemi yakından takip etmekteyiz. Gündem o kadar hızlı değişiyor ki takibini zor yapıyoruz. Bir konu hakkında hareket almaya karar verirken farklı bir konu ortaya çıkabiliyor. Her ne olacak olursa olsun, oluşabilecek her konuda hazırlıklarımı programın sorunsuz şekilde tamamlanması için yaptığımızı bildirmek isteriz.

Son zamanda oluşan gündemlerle ilgili çeşitli forumlar, gruplar ve sosyal medya üzerinden bir bilgi kirliliği yığını oluştuğunun farkındayız ve en doğru bilgileri bizler aracılığı ile edineceğinizi unutmamanız gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.
 
Ziyaretçi değişim programlarında herhangi bir aksaklık olmadan işlemlerin normal hali ile devam ettiğini bildirmek isteriz.

2019 yılının Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve akabinde dünyaya yayılan 60 yaş üzerine insanları ile kronik rahatsızlığı bulunan insanların ölümüne yol açan Yeni Korana Virüsü adlı virüsün oluşturmuş olduğu bir panik söz konusu. Ancak virüs ile ilgili bilim insanların söylemleri ve tüm dünya hükümetlerinin ortak olarak belirttiği şey ise virüsün bulaşıcılık durumunun havaların ısınması ile son bulacağı yönünde. Bu durumda SWT nin tüm birimleri ile (Konsolosluk, sponsorlar, Amerikan hükümeti ve acenteler) eksiksiz bir şekilde sürece devam edebilmesinin en büyük nedenlerinden oluşuyor.

Bu durumun yanında 12.03.2020 tarihinde Perşembe günü gerçekleştirilen Yeni Tip Korana Virüs toplantısından sonra üniversitelerin 3 hafta tatil edilmesi de öğrencileri ve aileleri de tedirgin etmektedir. Okulların tatil edilmesi şu durumda virüs den daha önemli bir konu olarak ön plana çıkmaktadır ancak henüz hiçbir okul final tarihleri hakkında bir güncelleme veya açıklamada bulunmadı. Bu durumdan dolayı harekete geçmemize sebep olabilecek bir durum daha oluşmuş değildir. Okulların tatil edilmesinden dolayı öğrencilerin Amerika’ya gidecekleri tarihin ertelenmesi durumu ile karşılaşma olasılığının yanında okulların programlarını akademik takvime göre organize edileceklerini de unutmamak gerekmektedir. Okullar, hafta sonları telafi dersleri koyabilir sınavları 2 haftadan 1 haftaya çekebilir veya sınavlardan önce verilen araları kaldırabilirler. Bu durumda öğrencilerin programa katılımlarında herhangi bir sorun oluşturmayacaktır. Gene de okullarının bitiş tarihleri etkilenebilecek öğrenciler olabilme imkanına dayanarak çeşitli İşverenlerimiz ve sponsorumuz ile gerekli görüşmeleri gerçekleştirdik. Konuşma sonucunda öğrencilerin gidiş tarihlerinde erteleme olmaları durumunda gerekli toleransı göstereceklerini dile getirdiler. Açıkçası işverenler de öğrencilerin gelememesinden endişe duyduğunu bizlere yaptığımız görüşmelerde belirtmişlerdir. Bu nedenle meydana gelebilecek olumsuz bir durumda hiçbir öğrenci mağdur edilmemesi adına gerekli adımlar anında atılacaktır. 

Sizlerin programa katılımının sorunsuz şekilde gerçekleşebilmesini sizler kadar bizde önemsemekteyiz. Kaynağı belli olmayan haberlere inanmayınız. Konsolosluktan ve sponsorlardan haberler geldikçe sizler ile paylaşımını sağlıyor olacağız.  

Konu hakkında en son bildirimler ve haberle ulaşmak için bizi İnstagram dan takip edebilirsiniz.


Blog Yazılarımız

 Whatsapp 
 Sizi Arayalım! 
 WHATSAPP
 İLETİŞİM FORMU