SİZİ ARAYALIM  

Work And Study

İçindekiler

Work and Study Nedir?

Work and Study programı öğrencilerin yurtdışında eğitim alırken bir yandan çalışma imkanı sunan programa verilen addır. Çalışma periyodları eğitim alınacak ülkeye göre full time ve part time olabilmektedir. Kısaca bahsetmek gerekirse work and study programı İngilizce dil eğitimi alan öğrencilerin masraflarının bir kısmını ya da tamamını karşılamaları noktalarında eğitim aldıkları ülkelerde çalışabilmelerini sağlayan programdır.

Work and Study Programı Ne Değildir?

Work and Study programı ( WAS ) programı Amerika’da yapılan ve kültürel değişim programı olan Work and Travel ( WAT ) programı ile karıştırılmaktadır ancak bilmelisiniz ki Work and Travel (WAT) programı dil öğrenme programı olmazken Work and Sutdy ( WAS ) programı öğrencilerin dil öğrenmesine yönelik bir programdır. Work and Study ( WAS ) aynı zamanda para kazanma programı da değildir. Öğrencilerin dil eğitimi alırken yaşam masraflarının bir kısmını ya da tamamını karşılamalarını sağlayan bir programdır.

Work and Study Programı Ne Kadar Sürer?

Work and Study programı eğitim alınacak ülkeye göre değişmek ile birlikte 18 hafta ile 25 hafta arasında sürebilmektedir. Daha uzun süre programa katılmak isteyen öğrenciler program süresini daha uzun süreye çekebilmektedirler.

Work and Study programına nasıl başvuru yapılabilir?

Work and Study programı birçok ülkede olduğu için öncelikle hangi ülkede eğitim almak istediği karar verilmelidir, bu karar verilirken aynı zaman da ülkelerin vize şartları ve okulların maliyetleri de göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Bu şartlar göz önünde bulundurularak dil eğitimi alınacak dil okuluna kayıt olunarak sürece başlanabilir. Kayıt, vize, uçak bileti vb süreci yetkili firmamız Advice Study Abroad Yurtdışı Eğitim yürütmekte ve öğrencileri süreçlerde adım adım bilgilendirmektedir.

Work and Study programına katılım şartları nelerdir?

Work and Study programına katılım için açıkçası herhangi bir spesifik katılım şartı aranmamaktadır ancak eğitim alınacak ülkeye göre ülkelerin vize şartlarını karşılayabilmeniz gerekmektedir.

Work and Study programı hangi ülkelerde olabilmektedir?

Work and Study programı dil eğitimi alacak öğrencilere çalışma izni verebilen ülkelerde olmaktadır. Bu ülkeler Dubai, İrlanda, Avustralya ve Malta’dır.

Work and Study programında dil okulları öğrencilere iş bulma konusunda nasıl yardımcı olmaktadırlar?

Work and Study programı için dil okulları direk olarak iş bulma garantisi vermemektelerdir ancak Work and Study programında dil eğitimi alırken öğrencilerinde iş bulup çalışabilmeleri için okulların öğrencilere çeşitli yardımları bulunabilmektedir. Bu yardımlar şu şekilde olabilir: Öğrenciler okulların kariyer departmanlarında mülakat teknikleri, cv nin nasıl hazırlanması gerektiği konusunda yardımlar alabilmektedirler. Bunun yanında okulların panolarında olası işler hakkında ilanlar görebilirsiniz ya da okulların olası işverenler ile gerçekleştirdiği kariyer günlerine katılarak iş bulma imkanınızı artırabilirsiniz.

Popüler Work And Study Ülkeleri