sliderslider

Work and Travel Sıkça Sorulan Sorular

Amerikan hükümeti tarafından kültürel değişim programı ve çalışmak için gelen öğrencilerin bilgilerinin depolandığı ve kayıt alındığı bir sistemdir.

Ülkeye girdikten sonraki üç gün içinde alınması gerekir. Work and Travel öğrencisi sevis kaydını yaptırmak zorundadır. Yaptıramaz ise SSN numarasını alamaz ve doğal olarak hiçbir işte yasal olarak çalışamaz. Work and Travel programında sevis kaydının yapılması çok kolay bir işlemdir.

Öğrencinin yapması gereken tek şey sponsorunun web sayfasına girip CHECK-IN formunu doldurmaktır.
Work and Travel programına Türkiye’nin birçok bölgesinden öğrenci katılmaktadır. İstediğiniz şehirden ofisimize gelmeden bütün işlemlerinizi halledebilirsiniz. Geliştirmiş olduğumuz internet hizmet platformumuz üzerinden, geçtiğiniz bütün aşamaları takip edebilirsiniz. Advice Work and Travel danışmanlarımıza mesai saatleri içerisinde kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Work and Travel her yıl dünyanın farklı ülkelerinden 100.000‘i aşkın öğrencinin katıldığı bir kültürel değişim programıdır. Bu program sayesinde Amerika'daki yaşamınız süresince temel ihtiyaçlarınızı çalışarak karşılayabilme ve Amerika'nın geniş bir coğrafyaya sahip kültürünü ve dilini konuşma şansını elde edersiniz.

Work and Travel programına sadece gezi amaçlı değil, bir işte çalışma sorumluluğunun farkında olarak katılmanızı tavsiye ederiz. Bu sebepten dolayı Work and Travel programını değerlendirirken iş seçimi, konaklama gibi önemli konuları dikkatlice seçmeniz gerekir.

Work and Travel programı bize ne kazandırır? sorusuna gelirsek, size şöyle açıklayabiliriz;

• Amerika'yı görme fırsatı
• Farklı kültürden insanlarla tanışma ve çalışma fırsatı
• Unutulmayacak anılar ve arkadaşlıklar
• Ana dili İngilizce olan bir ülkede dil pratiği yapma imkanı
• Yurtdışında edinilen bir iş tecrübesi
• Kişisel gelişim ve tek başına yaşama tecrübesi
• Kendi paranızı kazanma fırsatı
• Kazandığınız parayla seyahat ve alışveriş imkanı

Amerika okyanus aşırı bir ülke olduğu için gideceğiniz bölgeyi ve eyaleti iyi bir şekilde araştırmalısınız. Bu bölgenin iklim koşulları ve sosyal yaşamı hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Bu gibi durumlar için daha önce Amerika’yı tecrübe etmiş danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Peki, Work and Travel için nasıl bavul hazırlamalıyız?

• İlk olarak Amerika’da yerleşeceğiniz bölge hakkında bilgi toplayın. Hava durumu nasıl olur, konaklamam da ısınma problemi olur mu? Bu gibi sorulara karşın her zaman hazırlıklı olmanız gerekir. Buna göre eşya seçiminizi iyi yapmalısınız.
• İşvereninizle görüşüp iş hakkında bilgi sahibi olmalısınız. İşyerinizde uymanız gereken bir dresscode var ise ona uygun kıyafetleri yedekleri ile birlikte yanınıza alın.
• Çalışacağınız yer dışında da kullanmanız için yanınıza bir ya da iki adet ayakkabı almalısınız.
• Yanınızda küçük bir sözlük bulundurabilirsiniz.
• Yanınıza fazla eşya almaktan çekinin, bu hem seyahatiniz boyunca hem de yapacağınız alışverişlerinizde size kolaylık sağlayacaktır.
• Önemli olan belgeleri: DS-2019 formu, pasaport, iş sözleşmenizi yanınızda kesinlikle bulundurmalısınız.
• Yanınıza Amerika'dan zor temin edebileceğiniz; vitaminleriniz, ağrı kesicileri, priz için dönüştürücü gibi eşyaları alabilirsiniz.
• Türk Hava Yolları’nda sınır 23 kilodur, İki tane bavul, bir tane de 8 kiloluk küçük bavul götürme imkanınız vardır.
• Alışverişinizi bu kilo sınırına uygun şekilde yapmalısınız geride eşya bırakmak zorunda kalmanızı istemeyiz.

Amerika’ya gittiğiniz süreden itibaren hem Advice Yurtdışı Eğitim danışmanlarımızdan hem de sponsorlarımızdan hizmet alabilirsiniz. Amerika’da karşılaştığınız herhangi bir sorun için sponsorlarımızı veya bizi arayabilirsiniz. Sponsorlarımızın ücretsiz acil durum hatları, öğrencilerin Amerika'ya gitmeden önceki yapılacak olan oryantasyonda paylaşılacaktır.

Her sponsorun Amerika’da bir ya da birden fazla ofisi bulunmaktadır. Bulunduğunuz bölgede sponsorunuzun ofisi mevcut ise ofislerini de ziyaret edebilirsiniz. Genellikle karşılaştığınız bütün sorunlar için danışmanınıza telefon ve e-mail yolu ile ulaşabilirsiniz.

2.0 altında not ortalamasına sahip öğrencilerin neredeyse hiçbiri programa kabul edilmez. Çünkü vize aşamasında ret alma riskleri yüksektir.

Bunu etkileyen belirli faktörler vardır. Ortalamanın yükselişte olması olumlu yönde etkilerken, düşüşte olması olumsuz sebepler doğurmaktadır. Notlarınızın düşüşü ciddi sebepler yüzünden ise danışmanınız size özel karar vermektedir.

Work and travel programına gitmeden önce programdan beklentinizi iyi bir şekilde belirlemeniz, program aşamalarında size kolaylık sağlayacaktır. Advice Work and Travel'ın tecrübeli danışmanları ile birlikte yönettiğiniz süreç içerisinde beklentilerinizi danışmanınıza iyi bir şekilde iletmeniz, size en uygun bölgeye ve işe yerleşmenize olanak sağlayacaktır. Amerika'da eyaletler hava durumu gibi iklim özellikleri ve coğrafi özellikler açısından, kültür açısından, sosyo-ekonomik açıdan, yasalar açısından birbirinden farklılık gösterir. Seçiminizi bunları göz önünde bulundurarak yapabilirsiniz.

Bu şekilde hayal ettiğiniz programı yaşama şansına sahip olabilirsiniz. Programdan memnuniyet oranınız, beklentilerinize göre doğru işe ve bölgeye yerleşmeniz ile doğru orantılıdır. Bu nedenle seçeceğiniz bölge ve iş ortamı sosyalleşmeniz, İngilizce dil seviyenizi geliştirebilmeniz, farklı kültürler tanıyabilmeniz için çok önemlidir. Bu yüzden iş ve eyalet seçimi sizin için en önemli aşamaların başında gelir. Tecrübeli danışmanlarımız; sadece sizlere iş sunmak ile değil, aynı zamanda beklentilerinizi doğru oranda ölçme ve bu doğrultuda sizleri yönlendirme görevi üstlenerek programdan maksimum seviyede yararlanmanızı sağlar.

Work and Travel programı bazen katılımcılar tarafından yanlış değerlendirilebiliyor. Work and Travel programına katılmadan önce nasıl bir program olduğunu iyice bilmeniz gerekir.

Advice Yurtdışı Eğitim, Work and Travel ekibi olarak program hakkında sizde karar verici etkisi olacak bazı bilgileri dikkatinize sunarız;

• Beklentilerinizi çok yüksek tutmamanız gereken bir programdır.
• Program kapsamı dışında olan şeyleri beklemek büyük hüsranlar yaratabilir.
• Programın sizden beklentilerini karşıladığınız sürece her halükarda unutulmaz bir deneyim yaşamış olacaksınız.

Work And Travel Amerika için oturma izni değildir!

Work and Travel programı katılımcılara Amerika'da bulunmak için maksimum 31 Ekim tarihine kadar izin vermektedir. Bu nedenle programa katılan öğrencilerin Amerika'da daha uzun süre kalmak gibi bir düşünceye varması tamamıyla yanlıştır. Ayrıca aldığınız vize bitiş tarihi ve DS belgeniz buna izin vermemektedir. Süreniz dolduğunda Amerika’dan ayrılıp ülkenize dönmeniz gerekir.

Work and Travel turistik gezi programı değildir!

Work and Travel ile ilgili karşılaşılan en büyük problemlerden biri ise, seyahat ve gezi programı sanılmasıdır. Katılımcılar Amerika'da seyahat imkanı bulsalar bile orada geçirecekleri zaman boyunca temel ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıp para kazanmak zorundadır. Work and Travel programı boyunca konaklama gibi ücretlerinizi de kendiniz karşılamak zorunda olduğunuz için çalışmak zorunda olduğunuzu unutmamanız gerekir. Bu nedenle Work and Travel‘a katılacak öğrenciler programın sadece seyahat için yapılmadığını bilmelidirler. Ancak 3 aylık çalışma döneminiz bittiğinde ve çalışma saatleri dışında istediğiniz gibi gezebilirsiniz.

Work and Travel dil okulu değildir!

Work and Travel programına katılan öğrencilerin önemli amaçlardan biri de yabancı dilini geliştirmektir. Work and Travel ne kadar da yabancı dil konusunda size pratik ve geliştirme imkanı sağlasa da başlı başına bir dil okulu değildir. Katılımcılara dil becerilerinde bir çok avantaj sağlasa da, programın sizden beklentisi sadece yabancı dilinizi geliştirmek değildir. Dil okulundaki gibi derslere girip geri kalan zamanınızda gezebileceğiniz anlamına gelmez. İş saatlerinizde titizlikle çalışıp işvereninizin koyduğu kurallara uymanız gerekir.

Work and Travel para kazanma programı değildir!

Work and Travel programının sağladığı diğer fırsatlardan biri de Amerika'da çalışma imkanı sunmasıdır. Program için size sağlanan iş kalıcı olmamakla birlikte standart bir ücret ödemesi vardır. Bu nedenle Amerika'ya sadece para kazanmak gibi bir düşünceyle giderseniz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Work and Travel programının asıl amacı öğrencinin profesyonelliğini ve yabancı dilini geliştirmesine imkan sunmaktır. Bu amaca uygun giderseniz unutulmaz bir yaz geçirirsiniz.

Work kısmınızı artık bitirmiş bulunmaktasınız. Amerika'yı tanımak, para biriktirmek ve arkadaşlık edinmek için 12 haftalık bir süreyi geride bıraktınız. Öncelikle kazanılan para ile yeni kurulmuş arkadaşlıklarla beraber tüm öğrenciler istekleri doğrultusunda gezip görmek istediği yerleri gezebilir.

Program kapsamı içerisinde seyahat kısmı çalışma tarihinin bitiminden sonra ortalama 1 ay kadardır. Geçmiş katılımcılar çalıştıkları süre veya diğer sebepler dolayısı ile çoğunlukla 10-20 gün arasında seyahat edip Türkiye’ye dönüş yapmışlardır. Eğer belirlediğiniz bir rota yoksa veya seyahat döneminizi daha ekonomik hale getirmek istiyorsanız uygun fiyatlarla birçok tur bulabilirsiniz. Amerika’da iç hat uçuşları oldukça uygundur.

Eğer rotanızı gitmeden yaklaşık 15-20 gün öncesinden belirlerseniz uygun fiyatlara birçok ulaşım seçeneği bulabilirsiniz.

Work and Travel programında bazı işler öğrencilerin lehine olarak Amerika'daki sponsorlarca yasaklanmıştır. Bu işler genel olarak kültürel aktivitelerde bulunmanızı engelleyen ve ağır çalışma şartlarına sahip işlerdir. Örnek vermek gerekirse;

• Fabrika işleri ve türevleri
• Pedicab ve bisiklet taksi işleri
• Komisyon bazlı işler
• Yaşlı , bebek ve hasta bakıcılığı ile ilgili ev veya klinik işleri
• Hizmetçi , kahya veya özel şoför gibi işler
• Çalışma saatleri gece olan yani gece vardiyası bulunan işler
• Casinoların kumar oynanan bölümlerinde garsonluk, kurpiyer gibi pozisyonlar
• İnsanlarla fiziksel temas gerektiren dövme salonu, masaj salonu gibi işler
• Mal dağıtım ve taşımacılık gibi işler
• Kimyasal maddelerin kullanıldığı ve satışının olduğu işler
• Sabit bir adresi olmayan, sirk gibi işler

Program kapsamında yapılması yasaklanmış iş türlerindendir.
• En uygun fiyatlara Amerika’ya gitme fırsatı yakalayın!
• Okyanus aşırı bir ülkede çalışın, gezin ve eğlenin!
• İngilizce dil bilginizi anavatanında geliştirin!
• Farklı kültürleri yakından tanıma ve beraber çalışma fırsatı yakalayın!
• Unutamayacağınız anılar biriktirin!
• Yerinde ve ucuz alışveriş imkânı yakalayın.
• Amerika'dan ve dünyanın her yerinden yeni dostluklar edinin.
• Dünyanın bir ucunda yabancı dil kullanarak kendi ayaklarınızın üzerinde durma tecrübesi kazanın!
• Ailenizden ayrı, farklı bir yaşam tecrübesi kazanın.
• Cv’nize ekleyebileceğiniz bir yurtdışı iş tecrübesi kazanın!

Work and Travel’da Lifeguard, birçok Work and Travel öğrencisinin talep ettiği ve severek, eğlenerek yaptığı bir iştir.

Havaların sıcak olması sebebiyle istediğin zaman havuza girip serinleme imkanının olması bu işi en cazip kılan özelliklerinden biridir. Bunun yanında haftalık çalışma saatlerinin fazla olması katılımcıya ikinci bir iş bulma telaşına düşmeden konforlu bir çalışma imkanı sunar.

Work and Travel Lifeguard işine olan talep doğrultusunda birçok Work and Travel şirketi bu alana daha fazla ağırlık vermeye başlamıştır.

Work and Travel’da hangi işlerin yapılması yasaklanmıştır?

Work and Travel Amerika’da gerçekleşen bir Kültürel Değişim Programı (Exchange Visitor Program)’dır. Öğrenciler, bu programın itibarını zedeleyebilecek veya kötü şöhret getirecek herhangi bir iş pozisyonuna yerleştirilemezler. Work and Travel Programına kayıt olan öğrenciler aşağıdaki işlere work and travel acenteleri tarafından yerleştirilemezler ve kendilerinin de Amerika’da bu işlerde çalışmaları yasaktır;

1. Büyük ölçüde komisyona dayalı dolayısı ile federal ve eyalet standartlarına uygun olarak asgari kazancı garanti etmeyen pozisyonlarda, komisyon kazançlı işlerde
2. Evlerde çocuk bakımı, yaşlı bakımı, bahçıvan, şoför gibi yardımcı pozisyonlarda,
3. Pedicab (bisiklet taksi) veya tekerlekli sandalye sürücüleri/operatörleri olarak,
4. Ehliyet gerektiren taşıtlarda yolcu taşıyıp taşımadığına bakılmaksızın sürücü olarak,
5. Fabrika gibi endüstri imalathanelerinde,
6. Hasta ile temas içeren klinik bakım ile ilgili pozisyonlarda,
7. Yetişkin eğlencesi endüstrisindeki herhangi bir pozisyonda (yetişkinlere yönelik kitap/video mağazaları, striptiz kulüpleri veya bunun gibi işletmeler),
8. Çoğunlukla 22.00 ile 06.00 arasında değişen çalışma saatleri gerektiren pozisyonlarda,
9. ABD’de 29. Federal Yönetmeliği (Code of Federal Regulations / CFR) 570. Bölüm E Alt Bölümü’ne göre Çalışma Bakanlığı tarafından gençler için tehlikeli ilan edilen pozisyonlarda,
10. Diğer insanlarla sürekli temas gerektiren piercing dükkanları, dövmeciler, masaj salonları, kuaförler gibi işletmelerde,
11. Bahis ve/veya bahislere doğrudan katılımı içeren oyun ve kumarla ilgili pozisyonlarda,
12. Gezici fuarlar gibi sürekli yer değiştirme gerektirecek pozisyonlarda,
13. Öğrencinin Amerikalı insanlarla etkileşimde bulunmasına, Amerikan kültürünü deneyimlemesine izin vermeyecek işlerde,
14. Diploma/Lisans/Ruhsat gerektiren pozisyonlarda,
15. Başka bir J vize kategorisine giren pozisyonlarda çalışılması yasaktır.

Work and Travel, her üniversite öğrencisinin tecrübe etmesi gereken bir programdır. Program sonunda ‘İyi ki gitmişim!' demenizi sağlayacak kazanımların sadece bir kısmı;

• Amerikan kültürü ve yaşamı başta olmak üzere bu programa farklı ülkelerden katılan öğrencilerin kültürünü tanımak ve yaşamak
• Kendi kültürünüzü orada tanışacağınız farklı milletten arkadaşlarınıza tanıtmak
• İngilizce becerinizi geliştirmek ve pratik yapmak
• CV'nize ekleyebileceğiniz uluslararası bir iş tecrübesi
• Farklı bir kültürde çalışarak para kazanmayı deneyimlemek
• Okyanus ötesi seyahat ve yaşam
• Amerika'daki eyaletleri gezip görmek
• Bunların dışında, en önemlisi kişisel becerilerinizi geliştirerek kendi ayaklarınızın üzerinde durmanın verdiği gururu ve özgüveni yaşamak
• Üzerinden zaman geçtikten sonra bile iletişimde olacağınız, 'ailem' diyebileceğiniz insanlarla tanışmak
• 'Hayatımda hiç bu kadar zorlanmadım.' diye düşündüğünüz zamanları bile gülümseyerek hatırlayacağınız anılar biriktirmek
• Çalıştığınız bir işte kendinizi keşfetmek, yaptığınız işte takdir toplamak

Work and Travel programı çoğunlukla öğrencilerin tek başına katılım sağladığı bir programdır. Program, grup olarak veya bir arkadaşı ile katılmak isteyen öğrenciler için de aynı yerde çalışma fırsatı sunar. Programa bireysel katılım sağlayacaksanız, derlediğimiz bu yazıda programa katılmadan önce Amerika’daki yaşamınız hakkında birkaç faydalı bilgi bulabilirsiniz. Work and Travel ile Amerika’ya tek gitmenin bazı stresli yanları olabilse de, göründüğü kadar zorlayıcı olmayacaktır.

Her ne kadar programa tek başınıza katılım sağlayacak olsanız da, çalışacağınız ve konaklayacağınız yerlerde sizin gibi bir çok Work and Travel öğrencisi olacaktır. Bu sayede program boyunca yalnızlık çekmeyeceksiniz. Programın sonunda hem kendi ülkenizden hem de diğer ülkelerden bir çok arkadaş edinmiş olacaksınız. Work and Travel’a tek katılan bir çok öğrenci programda tanıştığı arkadaşları ile beraber seyahate çıkar.

Tek başına programa katılmanın avantajlarını sıralayacak olursak; • Tek başına sorumluluk almayı öğrenirsiniz. • Evinizden uzakta bambaşka bir kültürün içinde bireysel yaşamınızı idare etme becerisini edinirsiniz. • Tek başına sosyalleşmek her zaman daha kolay ve teşvik edicidir. • Seyahat ederken tek başına olmak görmek istediğiniz yerler ve yaşamak istediğiniz deneyimler açısından çok daha rahattır. Sadece kendinizden sorumlu olursunuz ve sizi yapmak istediğinizden alıkoyacak bir karşıt düşünceler olmaz. • Maceracı bir ruhunuz varsa seyahat sırasında hostellerde kalabilir bir çok yabancı arkadaş edinebilirsiniz.

Tek başına programa katılmanın dez avantajlarını sıralayacak olursak; • Travel esnasında masraflarınızı paylaşacak arkadaşlar bulamayabilirsiniz. • Yalnız olmayı sevmeyen veya İngilizcesi yetersiz olanlar için bazen zorlayıcı olabilir.

Advice Work and Travel uzman danışmanları bu konuda size tam destek sağlayacaklardır. Bilet seçiminde öncelik uçuş rotası ve fiyattır. Sorumluluğumuz size en uygun şekilde yardımcı olmaktır. Uçak biletlerinizi esnek dönüş tarihli ve vize reddi alma durumunu göz önünde bulundurarak iade seçeneği olan uçak biletlerini satın almanızı tavsiye ediyoruz. Bizim yardımımız ile uçak bileti alabileceğiniz gibi, kendiniz de alabilirsiniz.

Work and travel programının en önemli işlemlerinden biri de aylık Check-in'dir. Check-in işlemi sponsor kuruluşlar ile Amerika Dışişleri Bakanlığı tarafından sizi ve işvereninizi denetlemeye yönelik olarak yapılır.

Size Amerika'da bulunduğunuz süre boyunca sponsor kuruluşlar tarafından Check-in'ler gönderilir. Eğer bu Check-in'lere zamanında geri dönüş yapmazsanız, 3.uyarıdan sonra vizeniz ve programınız iptal edilir. Bu durum sonucunda ise ülkenize geri dönmek zorunda kalabilirsiniz.

Bu durumda kalmamak için, sponsor kuruluşlar tarafından gönderilen e-mail ya da web sitesi üzerinden Amerika'da bulunduğunuz süre boyunca her 30 gün içinde yapmanız gerekmektedir.

1. Adım: BAŞLANGIÇ

• Program hakkında ayrıntılı bilgilendirme • Toplam maliyetin çıkarılması

a. Program Hakkında Ayrıntılı Bilgi
• Work and Travel programı sadece Amerika Birleşik Devletlerinde geçerli olan bir programdır. • Work and Travel programı yaz döneminde gerçekleşen bir program olmakla birlikte, öğrencilerin okul açılış ve kapanış tarihlerine göre düzenlenmektedir.

Work and Travel programına katılmak için bazı şartlar gerekmektedir. Bunlar;
• 4 senelik bir üniversitede tam zamanlı öğrenci olmak. • En az orta seviyede (Intermediate) İngilizce konuşuyor olabilmek. • Öğrencilerin not ortalamalarının 2.0 üzerinde olması gerekmektedir. Not ortalamasının geçerliliği ve değerlendirilmesi öğrencinin okuduğu okula ve bölüme göre değişiklik gösterebilir.

Work and Travel programına katılmak için not ortalamanız Advice Work and Travel danışmanları tarafından uygun görülürse programa katılım sağlayabilirsiniz.

Work and Travel programı boyunca Amerika'da bir eyalette 3 ay süre ile çalışabilir, takiben 1 ay süre boyunca da seyahat edebilirsiniz. Work and Travel programında yapabileceğiniz işler sezonluk işlerdir. Turizm sektöründe hizmet eden restaurant, otel, eğlence parkı,market, spor tesisleri gibi işletmelerde görev alabilirsiniz. Okuduğunuz bölüm ile alakalı olabilecek banka, hastane, çocuk-yaşlı bakımı, ofis ve bunun gibi bir statü gerektiren meslekler Work and Travel programına dahil değildir.

b. Toplam Maliyet
• Work and Travel 2023 dönemi için program ücreti toplam 3100$'dır. Kayıt aşamasında bu ücretin 500$'ı ödenir, geri kalan ücret ise 2023 Ocak ayınının sonuna kadar ödenmek zorundadır. • Program ücreti dışında öğrencinin pasaportu yok ise öğrenciler 25 yaşına kadar geçerli olacak harçsız öğrenci pasaportuna başvuruda bulunabilirler. Yeni pasaport çıkaracak öğrenciler 160₺ pasaport defter ücreti ödemek durumundalar. • Vize başvurusu yapacağı zaman 160$ Amerikan konsolosluğuna vize ücreti ödenmesi gerekmektedir. • Vize Başvurusu ile beraber 35$ sevis ücreti Amerikan hükümetine ödenir. • Uçak bileti fiyatları ortalama 700$- 900$ arasında değişiklik gösterebilir. • Öğrenci, Amerika'ya giderken yanında cep harçlığı götürmek durumundadır. Çünkü öğrenci Amerika'ya vardıktan 2 ya da 3 hafta sonra maaşını alabilecektir. Bu süre zarfında öğrencinin temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir miktar cep harçlığını yanında götürmesi gerekmektedir. Advice Yurtdışı Eğitim olarak öğrencinin yanında 1000$ harçlık götürmesini önermekteyiz. • Bazı işlerin konaklamalarında 150$- 500$ arasında konaklama depozitosu istenebilir.

2. Adım: KAYIT
• Öğrenciler programa kayıt olurken Advice tarafından İngilizce dil mülakatına tabi tutulur ve bu mülakatta başarısız olanlar programa katılamazlar. Bu mülakat Skype, telefon görüşmesi ya da yüz yüze şeklinde gerçekleşir. • Mülakatta başarılı olan öğrenciler ön kayıt ücretlerini (500$) yatırarak programa kayıt olurlar. • Öğrenciler, Advice danışmanları doğrultusunda CV için bilgi girişi yaparlar. • Öğrencilerin pasaportları yok ise pasaport çıkarma işlemlerine başlanır.

3. Adım: İŞ EŞLEŞTİRMESİ
• Kayıt yaptıran öğrencilerin CV'leri hazırlandıktan sonra öğrenci için uygun bir işe yerleştirme yapılır. Öğrenciye uygun iş seçimi yaparken dikkat edilen bazı kriterler vardır. Bu kriterler iki ana başlıkta toplanabilir;

Öğrencinin İngilizce seviyesi: Dil seviyesi yerleştirilecek iş için en önemli kriterdir. Dil becerilerinizi hem geliştirebilmeniz hem de yapacağınız işin gerekliliklerini mevcut dil becerinizle karşılıyor olmanız beklenmektedir. Örneğin, advanced seviyede diliniz varsa garsonluk gibi insanlar ile sürekli iletişim halinde olabileceğiniz işeri yapabilirsiniz, upper intermediate seviyede dil bilginiz var ise eğlence parklarında attendant, kasiyer veya marketlerde reyon görevlisi olarak çalışabilirsiniz, intermediate seviyede dil bilginiz var ise otellerde housekeeper gibi pozisyonlarda çalışabilirsiniz.

Öğrencinin Amerika'ya gidebileceği tarih: Daha önce bahsettiğimiz üzere öğrenciler sezonluk işlerde çalışmaya giderler. Öğrencilerin gidecekleri bölgeler ve işler çeşitlilik göstermektedir. Bundan dolayı işverenlerin öğrencilerden çalışmaya başlamasını istediği tarihler de değişiklik gösterir. Bir işveren öğrencinin 1 Haziran'da Amerika'da işe başlayabilmesini isterken, bir başkası 25 Haziran'da başlamasını isteyebilir. Work and Travel yaz sezonuna dönük olduğu için işverenler genelde öğrencilerin erken gelmesini talep etmektedirler.

• Öğrenciler yukarıda belirtilen kriterlere uyan her işi seçmekte özgürdürler ve bu süreçte işle ilgili tüm detayları Advice Work and Travel departmanı danışmanları ile konuşup öğrenir ve kararlarını buna göre verirler. • Uygun iş seçimi yapıldıktan sonraki aşama işveren ile yapılan iş görüşmesi mülakatıdır. Bu mülakata iki şekilde katılabilirsiniz; Skype ile online iş görüşmesi veya iş fuarları aracılığı ile yüz yüze görüşme.

4. Aşama: VİZE İŞLEMLERİ
Advice tüm program süresince öğrenciye danışmanlık hizmeti verdiği gibi, vize aşamasında da öğrencilere asistanlık ederler.

• Evrak takibi Advice tarafından yapılmakla birlikte evraklar öğrenci tarafından toplanır. • Randevu tarihi Advice tarafından öğrenci adına alınmaktadır. Vize başvuru ücretini (160$+35$ Sevis Ücreti) öğrenci öder. • Vize oryantasyonu Advice danışmanı ve katılımcı ile birebir gerçekleştirilir. Öğrenci vizeye danışmanları doğrultusunda hazırlanır.

NOT : Öğrenci vize reddi aldığı takdirde öğrenci tekrar vizeye başvurma hakkına sahiptir ancak her vize başvurusu için öğrenci Amerikan Konsolosluğuna vize başvuru ücretini ödemek durumundadır.

5.Adım: UÇAK BİLETİ
Öğrenci uçak biletini istediği yerden almakta serbesttir. Ancak Advice danışmanları uygun/ekonomik uçak bileti bulmakta yardımcı olur. Öğrencilerin uçak bileti alırken dikkat etmeleri gereken bazı hususlar vardır. Bunlar;

• Uçak biletinin kesinlikle esnek olması, böylece öğrenci uçak biletinde tarih değişikliği yapabilmektedir. • Güvenilir şirketlerden uçak bileti alınması. • Vize reddi durumunda iade yapılması.

6. Adım: ORYANTASYON
• Öğrenciye havaalanından kalacağı yere nasıl ulaşacağı konusunda bilgilendirme yapmak. • Amerika'ya gidince ilk olarak yapılması gereken işlemler. (Social Security Card (SSC) başvurusu vs.) • Giderken valizine koyması önerilen eşyalar. • Amerika'ya uğurlama.

• 4 senelik üniversitelerin Hazırlık, 1., 2., 3. ve 4. sınıfında olmak, ya da yüksek lisans 1. sınıf öğrencisi olmak.
• En az orta (intermediate) seviye İngilizce dil bilgisine sahip olmak.
• Programa katılacağı sezon üniversiteye aktif olarak devam ediyor olmak.
• Programa katılacağı sezon üniversitede aktif olarak en az iki ders alıyor olmak.
• 18-28 yaş arasında olmak.
• Hazırlık dahil ara sınıflarda okuyor olmak (Üniversitelerinin son sınıflarında okuyan akademik profili parlak, İngilizce seviyesi iyi olan ve 25 yaş altındaki öğrencileri yine belli şartlar çerçevesinde kabul edilebilir.)
 Whatsapp 
 Sizi Arayalım! 
 WHATSAPP
 İLETİŞİM FORMU